Δίαιτα Dukan – Φάσεις Και Αποτελέσματα

Δίαιτα Dukan – Φάσεις Και Αποτελέσματα

Τρίτη, Μαΐου 21st, 2013

diaita dukan faseis Δίαιτα Dukan   Φάσεις Και ΑποτελέσματαΗ δίαιτα Dukan ή Ντούκαν αν προτιμάτε, δημιουργήθηκε από την Pierre Dukan. Αποτελείται από τέσσερις φάσεις και στην κύρια από αυτές, την φάση της απώλειας βάρους, τρώτε περιορισμένα λίπη και καθόλου υδατάνθρακες. Πρόκειται για μια δίαιτα πρωτεϊνών και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ γνωστή και στην χώρα μας, κυρίως από τους άνδρες.

Ο λόγος είναι απλός. Η δίαιτα Dukan, επιτρέπει τα κοψίδια! Στηρίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της σε κρεατικά και σαλάτες. Ακόμα και οι εναλλαγές που γίνονται, έχουν να κάνουν με την καθαρή πρωτεΐνη ή σε συνδυασμό με λαχανικά. Είναι μια δίαιτα που σου επιτρέπει να πας στην ταβέρνα με τους φίλους και να φας σουβλάκια απροβλημάτιστα.

Όταν καταφέρετε να προσεγγίσετε το ιδανικό βάρος, τότε ακολουθεί μια φάση στην οποία περιλαμβάνονται κάποιοι υδατάνθρακες και μερικές αμυλούχες τροφές και προετοιμάζει το σώμα σας για την φάση της συντήρησης, που σύμφωνα με τον καθηγητή Ντούκαν, κρατάει για όλο το υπόλοιπο της ζωή σας.

Κάποιοι προβληματίζονται σχετικά με τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, όπως είναι οι πολυβιταμίνες. Δεν υπάρχει κάποιος σχετικός περιορισμός, γιατί δεν είναι θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε λοιπόν να παίρνετε βιταμίνες. Ίσως να σας βοηθήσουν κιόλας, να καλύψετε μερικά διατροφικά κενά που σίγουρα θα έχετε, από τη στιγμή που αφαιρείτε εντελώς, ολόκληρες κατηγορίες τροφών από το πρόγραμμα σας.

Κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη  σας και που μέχρι τώρα έχει διχοτομήσει τις απόψεις σχετικά με τα αποτελέσματα της δίαιτας Dukan, είναι το ότι δεν ελέγχονται οι θερμίδες. Γίνεται διαχωρισμός των τροφών σε απαγορευμένες και επιτρεπόμενες και οι ποσότητες αφήνονται εντελώς ελεύθερες. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να εκπαιδευτείτε ως προς την επιλογή.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι θερμίδες πρέπει να ελέγχονται πάντα, γιατί το χάσιμο βάρους στηρίζεται πάνω σε μια συγκεκριμένη αρχή. Οι θερμίδες που καταναλώνετε πρέπει να είναι λιγότερες από αυτές που καίτε στη διάρκεια της ημέρες. Αν δεν ισχύει αυτό, τότε παίρνετε βάρος, άσχετα από το τι τρώτε.

Κάποιοι άλλοι απαντούν, ότι αυτό είναι υπεραπλουστευμένο και η επιστήμες που ασχολούνται με τη δίαιτα και τη διατροφή, έχουν ανακαλύψει πολύ πιο προχωρημένες μεθόδους για το αδυνάτισμα. Αν γίνει η κατάλληλη επιλογή, μπορούμε να οδηγήσουμε το σώμα μας σε μια συνεχή καύση λίπους, ανεξάρτητα από τις ποσότητες που τρώμε. Είναι θέμα χημείας.

Με αυτή την έννοια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι φάσεις της δίαιτας Dukan υποδηλώνουν μια χημική δίαιτα. Το σίγουρο είναι ότι έχει αποτελέσματα και γι αυτό έχει γίνει τόσο γνωστή, άσχετα με το αν καταπονεί ή όχι τον οργανισμό μας, αφού αφαιρει τροφές από το τραπέζι μας. Βλέπετε, εκείνο που έχει σημασία τελικά είναι να έχουμε μικρότερη περιφέρεια στη μέση μας. Ο τρόπος μάλλον δεν μας απασχολεί και τόσο πολύ τελικά.

Καλό θα ήταν να μείνετε μακριά από χημικές δίαιτες και να φροντίσετε απλά να περιορίσετε τις μερίδες σας. Να τρώτε τα πάντα, αλλά σε μικρότερες ποσότητες. Αν προσθέσετε σε όλο αυτό και μία ώρα άσκηση 3 με 4 φορές την εβδομάδα, ο στόχος σας δεν θα βρίσκεται και τόσο μακριά.

Αν πάλι επιμένετε και θέλετε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα όπως η δίαιτα Dukan τότε φροντίστε να μελετήσετε καλά, γιατί η επιτυχία της στηρίζετε στην σωστή εφαρμογή της και αυτό προϋποθέτει καλή γνώση της. Καλή επιτυχία σε όσους την δοκιμάσουν!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Δίαιτα Dukan - Φάσεις Και Αποτελέσματα, 5.0 out of 5 based on 1 rating