Εξωσωματική γονιμοποίηση και βελονισμός

Εξωσωματική γονιμοποίηση και βελονισμός

Σάββατο, Φεβρουαρίου 9th, 2013

Όλα τα έμβια όντα έχουν μηχανισμούς αυτοάμυνας και αυτοθεραπείας, οι μηχανισμοί όμως αυτοί στον άνθρωπο έχουν εξασθενήσει μέσα στη μακραίωνη εξέλιξη του πολιτισμού του. Αυτούς τους μηχανισμούς έρχεται να αφυπνίσει και να διεγείρει ο βελονισμός-ακίνδυνα, ολιστικά και χωρίς παρενέργειες.

Τι είναι ο βελονισμός;
Ο βελονισμός είναι μία θεραπευτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση λειτουργικών ανατάξιμων παθήσεων, που επιτυγχάνεται με την εισαγωγή βελονών (από ατσάλι, χρυσό ή ασήμι) σε πολύ συγκεκριμένα σημεία του δέρματος. Πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες επεμβατικές θεραπευτικές τεχνικές, η οποία ξεκίνησε πριν από 4.000 χρόνια στην Κίνα.
Στη δύση άρχισε να διαδίδεται πριν από περίπου 160 χρόνια. Οι πρώτες σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον Ολλανδό Jacobs de Bondt το 1658, τον Γερμανό Andreas Cleyer το 1686 και τον Σουηδό Engelbert Kampfer το 1712. Ο πρώτο Έλληνας γιατρός βελονιστής ήταν (τη δεκαετία του 1950) ο Αθηναίος Κωνσταντίνος Τράγκας.

 

Έρευνες και τι αποδεικνύουν.
Έχει αποδειχθεί ότι ο βελονισμός προκαλεί έκλυση εγκεφαλινών και ενδορφινών από το νευρικό σύστημα και δρα στο ανθρώπινο σώμα, επηρεάζοντας ιδιαίτερα το αυτόνομο νευρικό σύστημα.
Βασική Λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος είναι η ρύθμιση των βιοηλεκτρικών δυνάμεων των μυών και των ενδοκρινών αδένων. Η ισορροπία κατανομής ιόντων μέσα και έξω από τις λείες μυϊκές ίνες είναι ουσιώδους σημασίας για τη διατήρηση των φυσικών λειτουργιών των σπλάχνων. Ο βελονισμός έχει την ικανότητα να προκαλεί μεταβολές στο ηλεκτρικό δυναμικό της κυτταρικής μεμβράνης, επαναφέροντας την ισορροπία όταν αυτή έχει ανατραπεί από εσωτερικούς ή εξωτερικούς παράγοντες.

Από εμπεριστατομένες μελέτες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί ότι ο βελονισμός:

-Αντιμετωπίζει με επιτυχία σημαντικό αριθμό παθήσεων, αλλά δεν θεραπεύει τα πάντα…

-Ο βελονισμός ενδείκνυται προπάντων όταν υπάρχει διαταραχή κάποιας λειτουργίας και λιγότερο όταν υπάρχει σοβαρή δομική βλάβη σε κάποιο όργανο-σύστημα.

-Ο βελονισμός, ως θεραπευτική τεχνική, φαίνεται να βοηθά σε σημαντικό βαθμό σε πόνους (κεφαλαλγίες, ημικρανίες, πόνοι των άνω και κάτω άκρων, ισχιαλγία), σε ψυχοσωματικές παθήσεις, σε παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος (ανορεξία, υπερφαγία,-υπερβολικό βάρος, διαταραχές εντέρου, δυσκοιλιότητα), σε σεξουαλικές διαταραχές, σε νευρολογικές παθήσεις, σε παθήσεις αγγείων (υπέρταση, υπόταση), σε παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος κ.α.

Ειδικά στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ο βελονισμός φαίνεται:

-να βελτιώνει την ανταπόκριση στη θεραπεία της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης,

-να αυξάνει την αιματική ροή στις ωοθήκες και στα άλλα όργανα του γεννητικού συστήματος,

-να σταθεροποιεί τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος και

-να βελτιώνει τον ψυχισμό, παράγοντα που φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στη σύλληψη.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ εξωσωματική γονιμοποίηση

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Απαντήστε