Πώς Θα Επιλέξετε την Καλύτερη Βαλίτσα για τις Αποσκευές σας

Πώς Θα Επιλέξετε την Καλύτερη Βαλίτσα για τις Αποσκευές σας

Τρίτη, Μαΐου 28th, 2013

Η βαλίτσα μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε πριν πάτε ένα ταξίδι. Με μια ανθεκτική μορφή μεταφοράς των αποσκευών,κι έχοντας μια εντελώς αξιόπιστη βαλίτσα θα έχετε εγγυημένα και την ηρεμία σας ενώ ταξιδεύετε. Φυσικά, δεν είναι μόνο μια τσάντα! Ό, τι θα βάλετε μέσα σε αυτή τη βαλίτσα θα είναι τα πράγματα που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Μια βαλίτσα ορίζεται ως μια μορφή αποσκευών που διακρίνεται κυρίως για το ορθογώνιο σχήμα της. Ένα ευρύ φάσμα από υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή μιας βαλίτσας και αυτά τα υλικά περιλαμβάνουν πλαστικό, μέταλλο, δέρμα ή ύφασμα. Μια καλή βαλίτσα θα προστατεύσει τα πολύτιμα αντικείμενά σας από κλοπή, όταν αυτή περιλαμβάνει και κλειδαριές.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι βαλίτσες ίδιες. Ενώ μπορούν να περιληφθούν  σε κοινές κατηγορίες, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μια συγκεκριμένη βαλίτσα λειτουργεί  καλύτερα για το δικό σας τρόπο ζωής, ενώ κάποιες άλλες βαλίτσες δεν θα σας βολεύουν καθόλου.  Λοιπόν, πώς θα ξέρετε πώς να επιλέξετε την καλύτερη βαλίτσα για σας; Εδώ υπάρχουν μερικές από τις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να εξετάσετε πριν βγείτε έξω και διαλέξετε μια τυχαία βαλίτσα.

Μέγεθος και βάρος

Σε αντίθεση με την μεταφορά των αποσκευών, η οποία πρέπει να ακολουθεί  μια πληθώρα κανονισμών μέσα στο αεροπλάνο, τώρα έχετε μεγαλύτερη ελευθερία στο να επιλέξετε μια μεγάλη βαλίτσα που μπορεί εύκολα να περιλάβει όλα τα υπάρχοντά σας. Μπορεί να είναι πραγματικά μεγάλη και δεν έχει σημασία από τη στιγμή που δεν πρόκειται να τη μεταφέρετε στο εσωτερικό του αεροπλάνου ούτως ή άλλως. Επίσης, είναι πιο πρακτικό να αγοράσετε μια βαλίτσα τόσο μεγάλη όσο το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, ώστε να μπορούν να χωρέσουν όχι μόνο οι δικές σας αποσκευές, αλλά και των άλλων επίσης.

Ωστόσο, μετά την πτήση, μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρετε τις βαλίτσες σας , ενώ ψάχνετε για παράδειγμα  ένα μέρος για να μείνετε, κι έτσι μπορεί να εκτιμήσετε μια ελαφριά αποσκευή. Μια μεγάλη βαλίτσα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα πρέπει να ζυγίζει έναν τόνο.

Υπάρχουν, επίσης, οι περιορισμοί του βάρους που ακολουθούνται σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Για παράδειγμα, ο περιορισμός βάρους για τις αποσκευές κάθε επιβάτη αποτελεί το ανώτατο όριο των 50 κιλών. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε αγοράσει μια βαριά βαλίτσα που να αρχίζει με, ή περίπου 20 κιλά, έχετε μόνο 30 κιλά επιτρεπόμενο περιθώριο. Έτσι τώρα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα όσα είναι πακέταρισμένα μέσα στη βαλίτσα σας δεν υπερβαίνουν τα 30 κιλά, αν δεν έχουν ως στόχο να παραβιάζουν τον περιορισμό βάρους.

Αντίθετα, αν έχετε αγοράσει μια ελαφρύτερη βαλίτσα, μπορείτε να έχετε ακόμα περισσότερο επιτρεπτό όριο βάρους για τα πιο σημαντικά πράγματα, όπως φορητό υπολογιστή σας, κλπ. Ωστόσο, αγοράζοντας μια ελαφριά βαλίτσα δεν σημαίνει ότι αγοράζετε κάτι που δεν είναι πολύ ανθεκτικό. Άλλωστε, όλο και περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας, έχουν βελτιωθεί ώστε να είναι καλύτερη η εξυπηρέτηση στους ταξιδιώτες.

Υλικό και αντοχή

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να επιλέξετε από τις τρεις κατηγορίες που αφορούν το υλικό από το οποίο αποτελείται η βαλίτσα: σκληρό, ημι-μαλακό και μαλακό. Μια σκληρή μονόπλευρη βαλίτσα έχει ένα ορθογώνιο πλαίσιο και ένα σκληρό κέλυφος, καθιστώντας τη ένα από τα πιο ανθεκτικά είδη βαλίτσας στην αγορά. Είναι πολύ ιδανική για συσκευασία πολύτιμων αντικειμένων, ιδίως εκείνων που είναι εύθραυστα επειδή μια σκληρή μονόπλευρη βαλίτσα είναι λιγότερο πιθανό να συνθλιφτεί. Επίσης, διατηρεί το σχήμα της ακόμα και όταν είναι γεμάτη με άλλες τσάντες. Ωστόσο, μια σκληρή μονόπλευρη βαλίτσα μπορεί να είναι μάλλον βαριά, ακόμη και όταν δεν έχει τίποτα μέσα.

Το δεύτερο είδος βαλίτσας είναι το ακριβώς αντίθετο της σκληρής μονόπλευρης βαλίτσας. Ναι, το μαντέψατεσωστά, η μαλακής όψης βαλίτσα. Είναι πολύ ελαφριά, επειδή αυτή είναι κατασκευασμένη με ένα μαλακό κέλυφος. Είναι ιδανική αν συσκευάζετε πράγματα που δεν είναι τόσο εύθραυστα, διότι ανάμεσα στα άλλα είδη βαλίτσας, παρέχει τη μικρότερη αντίσταση και προστασία. Είναι ιδανική για αντικείμενα όπως ρούχα και τα παρόμοια και είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιείται συνεχόμενα σαν αποσκευή.

Μια ημι-μαλακή βαλίτσα είναι πιο μαλακή από την σκληρής όψης βαλίτσα, επειδή γίνεται με ύφασμα. Το ύφασμα είναι όμως πολύ ανθεκτικό και η βαλίτσα έχει ένα σκληρό σκελετό έτσι ώστε να εξακολουθεί να είναι ιδανική σε βαριά συσκευασία. Συνδυάζει τις καλές ιδιότητες που βρίσκεις στις σκληρής όψης και μαλακής όψης βαλίτσες. Σε σύγκριση με την σκληρή μονόπλευρη βαλίτσα, παραμένει ουσιαστικά ελαφριά ακόμη και όταν έχετε ήδη συσκευασμένα πράγματα μέσα.

Τροχοί και μία λαβή

Οι τροχοί είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της βαλίτσας, διότι μας βοηθά να μεταφέρουμε τις αποσκευές. Αυξάνει την δυνατότητα μετακίνησής μας και μειώνει το βάρος που πρέπει να μεταφέρουμε. Μια λαβή είναι επίσης πολύ σημαντική, δεδομένου ότι μειώνει την δύναμη έλξης που πρέπει να ασκήσετε μεταφέροντας τις αποσκευές σας.

Μπορείτε να επιλέξετε μια βαλίτσα με πολύ ανθεκτικούς, ένθετους τροχούς. Οι ένθετοι τροχοί είναι καλύτεροι από τους τροχούς που προεξέχουν από την πλευρά της βαλίτσας γιατί δεν προκαλεί πρόβλημα με άλλους επιβάτες. Επίσης, ελέγξτε τις χειρολαβές και βεβαιωθείτε ότι είναι ισχυρές και μπορούν να δεχτούνμεγάλο βάρος. Επίσης, δοκιμάστε το τράβηγμα της  χειρολαβής και δείτε αν βγαίνει ομαλά. Παρόλο που παρέχονται στους επιβάτες καροτσάκια για τις αποσκευές τους, μια καλή, κινητή βαλίτσα θα σας πάει πιο μακριά.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει για αποσκευές μοτοσυκλέτας  για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το είδος των αποσκευών.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)