Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Τρίτη, Νοεμβρίου 27th, 2012

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί μία εναλλακτική και ασφαλέστερη μορφή καπνίσματος. Λειτουργεί χωρίς φυσική φλόγα χρησιμοποιώντας μικροηλεκτρονική τεχνολογία, παρέχοντας στους χρήστες του την ίδια αίσθηση με το παραδοσιακό τσιγάρο.

Τα σύγχρονα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούνται από μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία, έναν ατμοποιητή, ο οποίος εξατμίζει το υγρό για να παραχθεί καπνός και από μία δεξαμενή υγρών αναπλήρωσης.

Στο ηλεκτρονικό τσιγάρο ο καπνός παράγεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο και έχει θερμοκρασία ίδια με του παραδοσιακού τσιγάρου (50-60 °C). Ο καπνός αυτός όμως είναι στην ουσία ατμός ο οποίος εξατμίζεται στον αέρα με αποτέλεσμα να μην μυρίζει και να μην δημιουργεί προβλήματα παθητικού καπνίσματος.

Τα υγρά αναπλήρωσης περιέχουν 4-5 συστατικά από τα οποία τα βασικότερα είναι η Προπυλενογλυκόλη (PG) ή η Φυτική Γλυκερίνη (VG). Οι ουσίες αυτές από διάφορες έρευνες έχουν αποδειχθεί ασφαλείς και χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε τρόφιμα και καλλυντικά. Επίσης τα υγρά αναπλήρωσης περιέχουν αρωματικές ουσίες, νερό και προαιρετικά νικοτίνη ενώ ενδέχεται να περιέχουν και αλκοόλες.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει την αίσθηση, την εικόνα και την γεύση του παραδοσιακού τσιγάρου με τη διαφορά ότι δεν περιέχει νικοτίνη, πίσσα, μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, αρσενικό, μόλυβδο, υδράργυρο και άλλες 4000 επιβλαβείς ουσίες εκ των οποίων 40 είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνες.

Εκτός από το θέμα υγείας το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει και άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα. Είναι πολύ πιο οικονομικό από το παραδοσιακό τσιγάρο ενώ παράλληλα σε απαλλάσσει από σπίρτα, τασάκια και αναπτήρες. Είναι άοσμο και δεν βλάπτει τόσο την υγεία του χρήστη όσων και των γύρων του. Δεν αφήνει κατάλοιπα, όπως στάχτες, αποτσίγαρα και μυρωδιές. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον μιας και ο ατμός που παράγει δεν είναι προϊόν καύσης.

Πρόκειται για ένα ασφαλέστερο υποκατάστατο του παραδοσιακού τσιγάρου που σε πολλές περιπτώσεις βοηθάει τους χρήστες του να ελαττώσουν το κάπνισμα του παραδοσιακού τσιγάρου και σε πολλές περιπτώσεις να το κόψουν.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply