Εταιρείες Μετακομίσεων και τι πρέπει να προσέξετε

Εταιρείες Μετακομίσεων και τι πρέπει να προσέξετε

Παρασκευή, Ιουνίου 21st, 2013

Πήρατε λοιπόν την απόφαση καλώς ή κακώς να μετακομίσετε και να φύγετε από την παλιά σας κατοικία. Έχετε καταλάβει επομένως πως έχει να πέσει αρκετή δουλειά είτε πρόκειται για το πακετάρισμα των αντικειμένων σας, είτε για τον τρόπο που θα κατεβάσετε και μεταφέρετε τα έπιπλα σας.  O καλύτερος σύμμαχος σας επομένως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κάποιος επαγγελματίας που θα αναλάβει με προσοχή τη μεταφορά των αντικειμένων, οικοσκευών, επίπλων κλπ. Το καλό είναι ότι οι τιμές είναι αρκετά οικονομικές πλέον, οπότε μπορείτε να βρείτε κάτι που να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της τσέπης σας, μιας και οι μετακομίσεις είναι σίγουρο ότι κοστίζουν αρκετά. Δεν έχετε άλλωστε μόνο το κόστος της μετακόμισης, αλλά και διάφορα άλλη κόστη όπως:

  • Κόστος σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος στο νέο σας σπίτι
  • Κόστος σύνδεσης νερού
  • Προκαταβολή ενοικίων
Ας δούμε τώρα τι πρέπει να προσέξετε κατά τη διάρκεια της μετακόμισης σας και ποιοι είναι οι παράμετροι που πρέπει να ακολουθήσετε για να βρείτε την καλύτερη εταιρεία μεταφορικής.
Πακετάρετε τα πολύτιμα αντικείμενα σας πριν γίνει η οποιαδήποτε μετακόμιση.
Δεν είναι τυχαίο που πολλές φορές τα αντικείμενα μας φτάνουν κατεστραμμένα ή με γρατσουνιές στο νέο μας χώρο διαμονής. Αυτό οφείλεται στο ελλιπές  πακετάρισμα, οπότε όταν συμμαζεύετε τα πράγματα σας πάρτε την απόφαση να το κάνετε με καλά υλικά που αντέχουν σε μετακομίσεις και φυσικά φροντίστε να τα συσκευάσετε σωστά. Επιπόλαιο πακετάρισμα μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές, κάτι που θα σας κοστίσει περισσότερο εντέλει.
Φροντίστε η Μεταφορική εταιρεία να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό.
Πρέπει να προσέξετε να βρείτε μία μεταφορική εταιρεία που αφενός μεν θα έχει μεγάλη εμπειρία και χρόνια στο συγκεκριμένο τομέα, αφετέρου δε πρέπει να έχει σύγχρονα μηχανήματα – εξοπλισμό και εκπαιδευμένο προσωπικό. Αυτό μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, παρόλα αυτά δεν συμβαίνει έτσι τις περισσότερες φορές. Για παράδειγμα εταιρείες που έχουν χρόνια στο επάγγελμα αγνοούν να ανανεώνουν τον εξοπλισμό τους, ενώ εταιρείες που είναι νέες στο χώρο έχουν πιο πρόσφατα μηχανήματα, από την άλλη δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία.
Ενημερωθείτε για τη διαδικασία μεταφοράς
Είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε λεπτομερώς για τη διαδικασία μεταφοράς των επίπλων σας. Σκεφτείτε για παράδειγμα να θέλετε να μεταφέρετε έπιπλα από τον 4ο όροφο και όταν τελικά έρθει η μεταφορική εταιρεία, να διαπιστώσετε ότι είναι μόνο δύο άτομα, τα οποία θα πρέπει να μεταφέρουν (και πιθανότατα να προκαλέσουν ζημιά στα έπιπλα σας), ενώ κανονικά θα έπρεπε να έρθει γερανός για να αναλάβει αυτή τη διαδικασία.
Ρωτήστε τιμές
Υπάρχουν περιπτώσεις που αρκετοί πουλάνε λαγούς με πετραχήλια. Μην πάτε στην πρώτη μεταφορική εταιρεία που θα δείτε μπροστά σας. Κάντε μια έρευνα αγοράς, δείτε τι παροχές έχει ο καθένας και κάντε έτσι την επιλογή σας.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)