Οδηγός γεύματος στην Πάφο

Οδηγός γεύματος στην Πάφο

Τετάρτη, Μαΐου 15th, 2013

Οι διακοπές στην Κύπρο, και ιδιαίτερα στην Πάφο, δεν θα είναι πλήρης αν δεν δοκιμάσετε μερικά ή και όλα τα παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα και τους μεζέδες, τα οποία υπάρχουν ιδιαιτέρως στα paphos hotels της περιοχής.. Αν αναρωτιέστε τι να φάτε και είστε λάτρης του καλού φαγητού (πρέπει να είστε για να διαβάζετε αυτό το άρθρο) τότε ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές και μία λίστα από τα παραδοσιακά πιάτα που μπορείτε να γευτείτε στην κυπριακή κουζίνα.

Στην Πάφο θα βρείτε οτιδήποτε έχετε συνηθίσει να τρώτε στην περιοχή σας, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αλυσίδων franchise όπως τα Mac Donalds. Εμείς από την μεριά μας, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά που τρώνε οι ντόπιοι. Φρέσκα και νόστιμα γεύματα στην Πάφο. Μπορείτε να βρείτε αρτοποιία ανοιχτά σχεδόν όλο το 24ωρο, ακόμη και ταβέρνες ή μεζεδοπωλεία. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πάντα φρέσκα και ζουμερά και το ψωμί ψήνεται κάθε μέρα από τα ξημερώματα. Άφθονα λαχανικά, όσπρια και δημητριακά απαρτίζουν ένα μεγάλο μέρος της Κυπριακής διατροφής. Όπως σε κάθε παραδοσιακά μεσογειακή διατροφή, έτσι και στην Κύπρο, θα βρείτε γάλα, τυρί, ελιές, χόρτα, πατάτες και κάθε λογής λιχουδιές σερβιρισμένες απαραίτητα με ελαιόλαδο.

Σε κάθε γωνιά της πόλης θα βρείτε παραδοσιακά μαγαζιά που σερβίρουν το λεγόμενο «σουβλάκι». Είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο, σε πίτα ή σε ψωμί. Μπορείτε επίσης να γευτείτε νόστιμο, αλλά βαρύ, βοδινό γύρο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν το δικό τους εστιατόριο ή συνεργάζονται με κάποιο κοντινό και προσφέρουν φαγητά παραδοσιακά μαγειρεμένα από ντόπιους κυπρίους.

Δημοφιλής επίσης επιλογή είναι οι λεγόμενοι «μεζέδες». Μικρά και γευστικά πιάτα κάθε λογής για όλα τα γούστα. Πρώτιστο  υλικό για αυτούς του μεζέδες είναι το κρέας ή το ψάρι και σερβίρονται μαζί με πατάτες, αυγά, τομάτα, φέτα κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται να παραγγείλετε αποκλειστικά και μόνο μεζέδες καθώς υπάρχουν και άλλες επιλογές. Αλλά αξίζει τον κόπο να συνδυάσετε κάποιον μεζέ με τσίπουρο ή ούζο.

Ακολουθούν κάποια από τα γνωστότερα μεσογειακά πιάτα που χρησιμοποιούνται στην Πάφο:

Αφέλια: Μία σπεσιαλιτέ της Κύπρου που γίνεται από χοιρινό, κόκκινο κρασί, μανιτάρια, πατάτες και κολίανδρο.

Καλαμάρι – Τηγανιτό καλαμάρι: Το κυπριακό καλαμάρι είναι τρυφερό και ιδιαίτερα νόστιμο με φρέσκο χυμό λεμονιού.

Φέτα: Ένα αλμυρό, λευκό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα που έχει ωριμάσει σε άλμη.

Χαλούμι: Ένα αμιγώς κυπριακό πρόβειο ή κατσικίσιο τυρί. Έχει υψηλό σημείο τήξης και είναι συνήθως τηγανιτό ή ψητό. Μπορεί επίσης να σερβιριστεί σε σάντουιτς, σαλάτες και φρούτα όπως καρπούζι.

Ελιές καλαμών: Βαθειά μωβ ελιές από την περιοχή της Καλαμάτας στην Ελλάδα.

Σουβλάκι: Το κλασικό σουβλάκι από χοιρινό, αρνίσιο ή κρέας κοτόπουλου. Συνδυασμένο με πατάτες, κρεμμύδι, ντομάτα, κέτσαπ και μουστάρδα.

Μουσακάς: Ένα πολυεπίπεδο πιάτο με βάση την μελιτζάνα και την πατάτα.

Σεφταλιές: Ένα ψητό λουκάνικο στην Κύπρο από χοιρινό, αρνί, κρεμμύδι και μαϊντανό.

Κουπέπια: Τα διάσημα γεμιστά φύλλα κληματαριάς.

Γεμιστά: Όλα τα είδη γεμιστών λαχανικών όπως πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.ο.κ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)