Ταξιδιωτικός Οδηγός Μυκόνου

Ταξιδιωτικός Οδηγός Μυκόνου

Σάββατο, Μαΐου 11th, 2013

Γιατί να πάω;

Η Μύκονος ήταν κάποτε το πιο φτωχό και γυμνό από την φύση ελληνικό νησί. Την δεκαετία του 1960 έχει μια μποέμικη επιλογή και πλέον είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς στην χώρα. Βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων, κάτι που την κάνει κατάλληλο σταθμό αν θέλετε να ανακαλύψετε τις Κυκλάδες και τα νησιά που περιβάλλουν την Μύκονο. Παλιότερα ήταν  κορυφαίος προορισμός για ομοφυλόφιλους και γυμνιστές. Τώρα η Μύκονος προσπαθεί να αλλάξει την “όψη” της και να γίνει ένας πιο ποικιλόμορφος τόπος για καλοκαιρινές διακοπές.

Η νυχτερινή ζωή είναι ακόμα αρκετά gayfriendly, δυνατή και ασταμάτητη. Το πάρτι ο χορός και το αλκοόλ ξεκινάν από νωρίς το μεσημέρι στα διάφορα beachbarόπου οι τουρίστες χορεύουν, κάνουν μπάνιο και συνεχίζουν τον χορό. Θα δείτε καλλίγραμμα σώματα, μικροσκοπικά μαγιό, και ελεύθερη διάθεση.

Στην Χώρα, την πρωτεύουσα δηλαδή του νησιού, δεν λείπει απολύτως τίποτα. Υπάρχουν κάθε λογίς μαγαζιά, από κοσμηματοπωλεία μέχρι μπουτίκ τέχνης και μίνι μάρκετ. Σαν προτείνουμε βέβαια, να επισκεφτείτε την Χώρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα γιατί λίγο αργότερα, τα στενά γραφικά δρομάκια γίνονται απροσπέλαστα από την πολυκοσμία.

Πότε να πάω;

Οι Κυκλάδες είναι ευχάριστος προορισμός από τα τέλη της άνοιξης και μετά, όταν το τοπίο εξακολουθεί να είναι πράσινο, η θάλασσα έχει ζεσταθεί και σε φυσιολογικές θερμοκρασίες μπορείς να κολυμπήσεις. Στις αρχές της άνοιξης και στα μέσα του φθινοπώρου μπορείς να απολαύσεις το νησί σαν να ήταν δικό σου. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο όμως τα πράγματα γίνονται πολύ κοσμοπολίτικα. Ο κόσμος κατεβαίνει από τα καράβια κατά χιλιάδες και η Μύκονος γεμίζει ασφυκτικά. Το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο και το νησί βράζει και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά.

Άρα λοιπόν το πότε θα πάτε, είναι καθαρά θέμα του πως θέλετε να απολαύσετε το νησί. Αν είστε οικογενειάρχης, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά, πηγαίνετε στα τέλη Μαΐου ή από Σεπτέμβριο και μετά. Οι τιμές είναι χαμηλότερες, το νησί αν και έχει κόσμο, είναι υποφερτό και προσβάσιμο σε όλα του τα επίπεδα. Αν από την άλλη είστε νέος, ελεύθερος και σας αρέσει η περιπέτεια, τότε την hotseason, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο, μπορείτε να ζήσετε εμπειρίες μοναδικές και αξέχαστες. Η Μύκονος δεν κοιμάται αυτήν την περίοδο. Υπάρχει άφθονο αλκοόλ και μία ελεύθερη διάθεση για νέες γνωριμίες.

Μετακινήσεις

Το αεροδρόμιο της Μυκόνου βρίσκεται σε απόσταση 3ων χλμ από την πόλη και διαθέτει από εκεί μόνο ταξί (ταρίφα €6). Πολλά καθημερινά πλοία και καταμαράν συνδέουν το νησί με τον Πειραιά και την Ραφήνα (κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας).

Υπάρχουν δύο σταθμοί λεωφορείων: Βόρεια, στην βάση της παλιάς αποβάθρας των φέρι και μία στο νότιο άκρο της πόλης προς τις περισσότερες παραλίες. Οι υπηρεσίες διαρκούν μέχρι και τα μεσάνυχτα την καλοκαιρινή περίοδο. Υπάρχουν διαθέσιμα και ταξί με σταθερές χρεώσεις για κάθε παραλία και θέρετρο.

Προσφέρεται επίσης, όπως και σε όλα τα ελληνικά νησιά, υπηρεσία ενοικίασης σκούτερ ή αυτοκινήτου για αυτόνομες μεταφορές. Οι τιμές είναι όμως λίγο τσουχτερές.

Διαμονή

Για τη διαμονή σας μπορείτε να προτιμήσετε κάποιο από τα ξενοδοχεία της Μυκόνου (κάνοντας αναζήτηση για hotels in mykonos θα βρείτε αρκετά) και μπορείτε να μείνετε σε κάποιο όπως το mykonos theoxenia hotel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)